Find yourself!

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Elämän suuret kysymykset

Tässä viimeisen parin viikon aikana olen taas pohtinut, mikä kumma saa ihmiset vajoamaan niin alas että tulevat anonyyminä haukkumaan tai mustamaalaamaan ihmisiä internetissä? Etenkin kaikki ylimääräiset draaman virittely-yritykset ja vastaavat saavat välillä ymmärrysmittarini vajoamaan. Olenko liian tyhmä ymmärtääkseni tuon kaiken viehättävyyden vai onkohan se vika sittenkin siellä toisella puolella? Enkä nyt tarkoita ainoastaan minuun kohdistuneita tapauksia.

Milloin levitellään juoruja, yritetään sabotoida suhteita tai vain aiheuttaa draamaa, milloin aletaan syyllistämään ihan omituisista asioista. Milloin haukutaan ihan muuten vaan tai koitetaan saada vastapuolelle mahdollisimman paha ja arvoton olo. 

Joku voi ihan oikeasti loukkaantua ja ottaa itseensä noita asioita todella pahasti ja siitä voi syntyä pahaa jälkeä. Myönnettäköön, pari sanaa on osunut sen verran ikävästi itsellenikin että olen pohtinut ko. tilien sulkemista kun sieltä ei välillä mitään positiivista irtoa kun kunnon aalto saapuu rantaan. En kuitenkaan aio paeta jonnekin syvälle linnoitukseeni vain parin idiootin takia, mutta kyllähän se pistää miettimään kuinka pahasti asiat ihmisellä ovat kun saatetaan tulla ihan ystäväksi kutsuen haukkumaan tai levittämään kaikenlaista soopaa. 

Jos ei ole mitään ns. normaalia sanottavaa, kannattaako avata sanaista arkkuaan ollenkaan? Miksi yrittää tuottaa toiselle pahaa mieltä ihan turhaan, ei kukaan voi oikeasti tosissaan saada siitä itselleen ainakaan parempaa oloa. Jos jotain on hampaankolossa, sen voi selvittää ihan kasvotusten/omilla kasvoillaan internetissä asiallisesti keskustellen ilman että toista täytyisi nälviä tai vainota. Jos tuohon ei kykene niin kannattaa vain päästää irti ja keskittyä johonkin parempaan. Asiat tulisivat jopa selviksi siten helpommin, asiattomiin anonyymeihin nälvintöihin harvemmin kukaan jaksaa vastata mitenkään erityisen avaavasti tai edes kohteliaasti.

Kaikkea osataan väärinkäyttää, eikä se muutu vaikka kaikki palstat ja verkot suljettaisiin ja kiellettäisiin. Ihmisten täytyy itse oppia jättämään nuo väärät ja ilkeät toimintamallit taka-alalle ja käyttäytyä niinkuin itseään kohden haluaisi käyttäydyttävän sekä muita arvostaen.

Ei kommentteja: